A- A A+

Актуелности рада Изборне комисије Града Новог Пазара

Изборна комисија Града Новог Пазара одржала је, закључно са 10. мартом 2020. пет седница. Рад изборне комисије се одвија у просторијама СУБНОР-а у приземљу зграде Градске управе, од 8х до 20х, а уведено је и дежурство. Усвојена је Одлука о утврђивању образаца за спровођење избора за одборнике Скупштине града Новог Пазара 2020.

Потребну документацију преузела су Санџачка демократска партија, Српска напредна страка и Странка правде и помирења и Странка демократска акције.

Градска изборна комисија је прогласила изборну листу „Европски Нови Пазар – Расим Љајић“ и изборну листу „Академик Муамер Зукорлић – Странка правде и помирења.

За проглашене изборне листе донета су решења о испуњењу услова за одређивање опуномоћеног представника за члана и заменика члана подносиоца предлога кандидата за избор одборника Скупштине града Новог Пазара у проширени састав Изборне комисије града и бирачким одборима.

Изборна комисија Града Новог Пазара утврдила је Роковник за вршење изборних радњи у поступку избора за одборнике Скупштине града Новог Пазара. Такође, Изборна комисија Града Новог Пазара донела је Одлуку о избору штампарије за штампање изборног материјала за избор одборника Скупштине града Новог Пазара заказаних за 26. април 2020.

Донета је одлука о избору боје гласачког лиситћа и контролног листића за избор одборника. По речима председника Радослава Милића, одлучено је да гласачки листић за локалне изборе за одборнике буде сиве боје, а контролни боје кајсије. „Утврдили смо да на данашњи дан имамо око 87280 гласача који имају право гласа на изборима, али тај број није коначан и биће променњен кад будемо закључили бирачки списак.“, рекао је Радослав Милић.

Провера уписа у бирачки списак могућа је на линку на првој страни градског сајта.

Упис грађана који нису уписани у бирачки списак вршиће се сваког радног дана од 7:30 до 15 часова у канцеларији 41, на другом спрату зграде Градске управе.

На сајту је отворен посебан одељак ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2020 ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА на којем се налазе обавештења са одржаних седница, документација и састав изборне комисије.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops