A- A A+

Одржана двадесет девета седница Градског већа града Новог Пазара

Безбедност ученика у близини школа као и бројни радови да саобраћај у Новом Пазару  буде бољи, неке су од тема о којима се данас расправљало на седници Градског већа. Међу 26 тачака дневног реда нашли су се и квартални извештаји појединих предузећа.

Одлуком Градског већа измењен је и допуњен план генералне регулације за део центра места града Новог Пазара који обухвата насеља Новопазарска бања, Пашино гувно, Подбијеље, Индустријска зона, Черкез махала, Својбор, Јакља, око гробља Газилар, а и делови насеља Пљевљани, Избице, Трнава, Осоје, Ћеремеџиница и део насеља Шутеновац на потесу под називом “радна и пословна зона”.

Градски већник Ервин Чашић посебну пажњу посветио је закључку са пете седнице Савета за безбедност саобраћаја.

“Данас смо имали двадесет девету седницу Градског већа града Новог Пазара, где смо имали 26 тачака дневног реда, где смо, између осталог, усвојили и кварталне извештаје Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта, као и Јавног предузећа “Водовод и канализација”. Такође, усвојили смо план Савета за безбедност саобраћаја са њихове пете седнице, где се захтева да се повећа безбедност саобраћаја, а нарочирто у близини школа”, нагласио је Чашић.

Ове тачке ступиће на снагу након што прођу скупштинску процедуру.

Извор: rtvnp.rs

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops