A- A A+

Пред Скупштином извештаји о раду раду градских управа

Начелник Градске управе за изворне и поверене послове Града Новог Пазара Алмир Лековић упознао је одборнике у оквиру другог редовног заседања Скупштине, са активностима током 2017.године, спроведеним у циљу унапређења рада локалне самоуправе а у сврху ефикасности пружања услуга из надлежности према грађанима као и повећања нивоа транспаретности у складу са законским прописима. Одељења су радила координисано и у знатно отежаним условима када је о просторним и техничким ресурсима реч.

„Сматрам да је локална самоуправа у претходној години радила квалиетно, ажурно и по закону. То потврђују различити извештаји инспекцијских служби. Надам се да ћемо у наредном периоду уклонити све потешкоће у раду, јер је Градска управа за изворне и поверене послове сервис грађана, чије нам је задовољство најбитније“, рекао је Лековић.

Градска управа за наплату јавних прихода је током 2017. извршила све обавезе из надлежности. Према речима известиоца, руководиоца Мирзе Бојаџића резултати и помаци видљиви су из упоредних података који говоре да је степен наплате средстава по различитим основама увећан. Томе је поред ажурности у раду ГУ, допринела едукација грађана на тему одговорности пореских обвезника и бенефита који стичу измиривањем обавеза.

Осврћући се на извештаје о раду управа, јавних предузећа и установа, и покушаје одборника опозиције да негирају континуитет у развоју заједнице, градоначелник Нихат Бишевац подсетио је да је „Нови Пазар пета локална самоуправа по обиму улагања и са сви савесни грађани могу бити поносни на то што је у протеклих неколико година постигнута политичка стабилност и створен амбијент за долазак инвеститора“.

Градоначелник Бишевац је подсетио да је Нови Пазар у Бриселу добио и званично признање за изузетну дестинацију Европе и најавио отварање шест угоститељкских објеката којима ће се повећати смештајни капацитети за долазак туриста али и омогућити нова запошљавања.

На седници је потврђен мандат Голубу Видојевићу из редова Српске напредне странке.

Усвојен је План детаљне регулације коридори инфраструктуре на Голији за простор који припада Новом Пазару. Циљ овог документа је унапређење подручја, туристичка промоција Голије и отварање подручја према ужем и ширем окружењу, а ради даљег развоја општина, односно градова који гравитирају ка подручју парка природе Голија.

Усвојен је и План детаљне регулације за део центра насељеног места, који обухвата насеља Јошаницу, Стару чаршију, Парк, насеље изнад парка, Јермише, Хаџет, делове насеља Варево, Паралово, Мур, Шутеновац, Расадник И Чаир за део насеља Мур.

Одборници су расправљали и о Одлуци доношењу Плана детаљне регулације за изградњу мини-хидроелектране “Лозно”, а усвојена је и Одлука о реализацији концесије обављања комуналне делатности јавног превоза путника на територији Града Новог Пазара.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops