A- A A+

Планом јавних набавки за 2018 средства усмерена на инфраструктуру

План јавних набавки за 2018. годину усвојен на трећој седници Градског већа у износу од преко 603 милиона динара предвиђа да већи део средстава од 430 буде усмерен на реализацију инфраструктурних пројеката за добробит грађана Новог Пазара.

„Реализоваћемо пројекте од којих ће грађани имати директну и лако уочљиву корист. Улагањима у школске објекте стварамо боље услове за ђаке, непрекидно радимо на уређењу магистралних и приступних путева и друго“, казао је члан Градског већа Ервин Чашић.

Град ће у овој години за потребе развоја спорта, а на основу закључка Комисије за одобравање и финансирање програма у овој области, определити износ од 86 милиона динара.

„Водили смо рачуна да обухватимо све спортске дисциплине и помогнемо онима који су одлучили да се посвете промоцији спортског начина живота“, казао је Чашић.

Он је подсетио да је у 2018. години, у оквиру Акционог плана запошљавања предвиђено смањење незапослености и да су у том правцу предузете конкретне мере. За спровођење политике запошљавања из градског буџета планирано је 10 милиона динара којим ће бити субвенционисано запошљавање лица из теже запошљивих категорија. Град ће поред тога поднети захтев ресорном министарству да обезбеди додатних 10 милиона динара и на тај начин ће се преко подстицајних средстава за послодавце у износу од 200.000 динара за сваког новозапосленог обезбедити 100 нових радних места.

Чланови Градског већа усвојили су на трећој редовној седници нацрт плана и програма за текућу 2018. годину за свако од предузећа и установа чији је оснивач град.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops