A- A A+

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i većim grantovima do novih radnih mesta

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović sastao se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i direktorom Fiiljale NSZ Fahrudinom Đekićem. Razgovarali  su o saradnji grada i NSZ, ali i na temu važnosti Lokalnog akcionog plana zapošljavanja koji će biti upućen  Skupštini Grada na razmatranje već na narednoj sednici.
 
„Državne institucije u saradnji sa Gradom pružaju podršku domaćoj privredi. Ovdašnji preduzetnici su nosioci razvoja našeg grada i danas smo pričali o mogućnostima povećanja postojećih i obezbeđivanju novih subvencija, kako bi smo zajedničkim naporom obezbedli posao za što više naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Biševac, napominjući da je za izradu LPZ iz budžeta izdvojeno 22 miliona dinara.
 
Da je Novi Pazar grad sa izuzetnom preduzetničkom inicijativim, potvrdio je i direktor republičke Nacionalne službe, Zoran Martinović.
 
 „Imajući u vidu taj preduzetnički nerv ljudi ovog kraja, obezbedli smo brojne programe za nezaposlene kroz samozapošljavanje. Planirano je povećanje pojedinačnih grantova u okviru programa, kako za mlade koji ulaze u program pripravnika i stručne prakse, tako i za one koji žele da započnu sopstveni biznis. Povećaćemo, u skladu sa nivoima razvijenosti lokalnih samouprava u ovoj godini i podsticaj za poslodavce koji direktno zapošljavaju nove radnike“, rekao je direktor NSZ Zoran Martinović, ističući da „Grad Novi Pazar“ prepoznaje važnost projekta  i iz budžeta izdvaja sredstva za finansiranje Lokalnog akcionog plana.
 
Nakon razgovora, akteri sastanka posetili su novopazarsko preduzeće “Maxers”.
 
„Maksers je jedan od najrenomiranijih poslodavaca sa kojima sarađujemo. Imamo sa njima i mnogim poslodavcima izuzetnu saradnju i za njih neprekidno pronalazimo nove kadrove. Da bismo pokrenuli aktivnost novih privrednih subjekata i usavršavanje mladih kadrova uložili smo samo prošle godine, na području Novog Pazara i Tutina 122 miliona dinara, od čega je deo obezbeđen iz budžeta loklanih samouprava“, rekao je direktor novopazarske Filjale Fahrudin Đekić, najavljujući, za desetak dana, raspisivanje novih javnih poziva za nezaposlene.

 

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops