A- A A+

Потисани уговори са добитницима грантова за покретање сопственог бизниса из пројекта "Нови Пазар - нови послови"

Потписивањем уговора са лицима која су конкурисала за средства намењена покретању сопственог бизниса у оквиру пројекта “Нови Пазар – нови послови”, реализована је друга фаза овог пројекта, који Град спроводи у партнерству са Немачком агенцијом за развој (ГИЗ), београдском Иницијативом за развој и сарадњу (ИДЦ), Националном службом за запошљавање, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Комесаријатом за избеглице и миграције.

Уговори су потписани са двадесет корисника грантова којима ће за оснивање сопствених фирми бити обезбеђена опрема у вредности од 3 000 евра по субјекту.

Градоначелник Нихат Бишевац, који је у име града потписао уговоре, истиче да су такозвана мала предузећа увек била покретачка снага локалних заједница.
“Двадесет грантова значи да је у нашем граду формирано двадесет фирми и обезбеђен посао за барем толико радника. Ово је само један од сегмената нашег константног залагања да смањимо незапосленост у граду И отоврени смо за све врсте подршке предузетницима у оквиру наших надлежности”, рекао је градоначелник Бишевац овим поводом.

Пројекат “Нови Пазар- нови послови” је пројекат вредан 200 000 еура, и односи се на категорију теже запошљивих лица, нарочито лица из реадмисије, особа са инвалидитетом и младих, а према речима Февзије Мурића, пројекат је резултат добре сарадње са партнерима.

“Сигуран сам да ће пројекат имати резултате из којих произилази наставак сарадње са Гиз-ом и осталим партнерима, што је један од показатеља да смо озбиљно радили”, казао је Мурић, напомињући да пројекат траје тринаест месеци и да ће бити окончан крајем године.

Потписнике уговора поздравили су Игор Којчић, председник Иницијативом за развој и сарадњу, директор Регионалне развојне агенције Санџака Седа Самир Качапор и директор Националне службе за запошљавање, филијале у Новом Пазару, Фахрудин Ђекић.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops