A- A A+

Јилдиз: Уложићемо све напоре да инвеститори из Турске улажу у Нови Пазар и Санџак

Могућа улагања у Санџак, повећање запошљавања кроз инвестирање, развој бизниса, помоћ привредницима али и наставак започете сарадње, биле су теме састанка привредне делагације Републике Турске и представника Града Новог Пазара. Делегацију је дочекао градоначелник Новог Пазара са сарадницима, а госте из Турске упознао са тренутном ситуацијом у граду, економским, културним и туристичким потенцијалима, те областима која се могу развијати и у која се може улагати у будућности.

Народни посланик у парламенту Републике Турске и бивши министар за енергетику и природне ресурсе, Танер Јилдиз, рекао је да проблем незапослености у Новом Пазару  доживљава  као лични проблем ког треба решавати и обећао да ће уложити све напоре да турски инвеститори улажу у Нови Патзар и Санџак.

”Захвални смо градоначенику и његовим сарадницима на топлом пријему. Предсједник Вучић и предсједник Ердоган су са великом енергијом започели радове на побољшању односа двије земље, а ми настављамо тим темпом тако да смо због тога ту.  Сматрам да ће предсједници и у наредном периоду радити на унапређењу сарадње, то су особе које имају велика знања. Сви смо свјесни  глобалног карактера економије. Желимо да подспјешимо индустријализацију овог града и да подстакнемо запошљавање “, рекао је Јилдиз.

“ Ово је још један доказ пријатељских односа, прије свега између Србије и Турске, али и добре сарадње Новог Пазара и Санџака са Републиком Турском. Разговарли смо о могућим улагањима, да заједнички видимо на који начин они могу помоћи нашим привредницима, али је било ријечи и о инвеститорима и запошљавању “, рекао је градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац.

Танер Јилдиз је седам година вршио дужност министра енергетике. Он је током састанка истакао да ће своја искуства подијелити са представницима Агенције ТИКА али и са представницима Агенције за енергетику у Турској  и  још једном потврдио да ће сугерисати инвеститорима да улажу у Нови Пазар и Санџак.

Након састанка делегација је са домаћинима посјетила Лејлек џамију гдје су сви зајенички обавили намаз. Привредна делегација Турске ће боравити у Новом Пазару и током сутрашњег дана како би се још боље се упознала са ситуацијом и привредом у Санџаку.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops