A- A A+

„Шанса за нови почетак“ окупила потенцијалне предузетнике

Град Нови Пазар, USAID и DNA communications, организатори су једанаестог Сајма предузетништва, у оквиру пројекта „Шанса за нови почетак“ одржаног  у Дому омладине. Прилика  за представљање преко две стотине предузетничких идеја за покретање сопственог бизниса и конкретне информације о програмима подршке предузетништву и приступу фондовима, довољна су препорука за посетиоце манифестације, која је изазвала велико интересовање јавности.

„Надам се да ће овај сајам бити позив неким новим људима у вашем предузетничком крају да покрену сопствени бизнис“, рекла је Јелена Булатовић, извршна директорка Српске асоцијације менаџера.

Из Спрске асоцијације предузетништва поручили су да Нови Пазар има сјајну предузетничку перспективу, првенствено ако истраје у стварању малих и средњих предузећа те очувању и унапређењу обима пословања.

Поруку подршке посетиоцима сајма послао је и градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац.

„Није наш град случајно одабран за ову сајамску презентацију. Скупу је прилка за прикупљање правих информација на једном месту. Развој предузетништва, мале привреде је нешто чему и на локалном нивоу придајемо изузетан значај, па су оваква окупљања драгоцена, јер ваљане смернице за покретање бизниса су пола добро обављеног посла, поручио је Бишевац.

Шанса за нови почетак“ је пројекат за развој предузетништва, који има за циљ да охрабри младе људе да се баве предузетништвом, али и да подстакне оне раднике који ће остати без посла у процесу реструктурирања да, користећи своје знање и ресурсе, покрену сопствени посао. Пројекат су покренули Српска асоцијација менаџера и DNA Communications, уз финансијску помоћ Америчке агенције за међународни развој (USAID), а програм је добио подршку Привредне коморе Србије, Националне службе за запошљавање, као и бројних локалних партнера који се баве развојем предузетништва. 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops