A- A A+

Будућност у малим и средњим предузећима

Под покровитељством Америчке агенције за међународни развој (USAID), у Лесковцу је одржан скуп око стотину педесет привредника и представника локалне самоуправе, на коме је делегацију Новог Пазара предводио градоначелник Нихат Бишевац. Окупљање у Лесковцу  одржано је на трогодишњицу од почетка реализације пројекта “Подршка развоју приватног сектора“, вредног 4,1 милион долара, који се бави унапређењем развоја микро, малих и средњих предузећа и предузетништва у три града и девет општина, а реализује се у партнерству са Развојном агенцијом Србије, те локалним развојним агенцијама.

Овим пројектом предвиђена су двадесет два гранта, из две етапе (15 у првој и 7 у другој години пројекта). За Нови Пазар, Тутин и Сјеницу обезбеђена је опрема у вредности од 7 000 долара а шездесетак најуспешнијих фирми са ових простора добило је специјализоване софтвере, стандарде квалитета и сертификате, као и прилику да усаврши визуелни и маркетинг идентитет кроз креирање wеб страница. За успешно спровођење пројекта на подручју Новог Пазара, Сјенице и Тутина задужена је СЕДА, а сем добити у опреми корисници пројекта имају разлога за задовољство јер им је програм омогућио учешће на бројним међународним скуповима.

Средства су на нивоу републике добила 122 мала и средња предузећа чији су покретачи углавном жене и представници младе генерације. Своје представнике у Лесковцу имале су и комапаније из Македоније, Бугарске и других земаља региона. Циљ овог скупа је промоција привредних активности, производа и услуга, размена идеја, успостављање нових пословних контаката и повезивање потенцијалних пословних партнера на међуопштинском и регионалном нивоу, као и отварање нових радних места.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops