A- A A+

Презентација програма „Година Предузетништва 2016“

Регионална Развојна Агенција Санџака „СЕДА“ у сарадњи са Развојном Агенцијом Србије „РАС“ и Министарством привреде, Вас позива да присуствујете презентацији Програма „Година Предузетништва 2016“, која це се одржати 20. Априла 2016.године, са поцетком у 11х, у просторијама Свечане сале Дома Културе, у Новом Пазару.

Година предузетништва 2016 је велики пакет различитих програма државе чији је циљ да се ојачају предузетничке снаге, помогне предузетницима који почињу посао или су га, до одређеног нивоа, већ развили и пружи финансијски и нефинансијски ослонац за дугорочни развој предузетничког духа.

Стратешко опредељење Владе Србије је развој конкурентне привреде која, као и све развијене и успешне економије модерног света, почива на идејама приватне иницијативе, предузетничког духа и друштвеног консензуса о важној улози државе и читавог друштва у подстицању таквих вредности и дугорочних политика.

Једна од идеја Године предузетништва је да створи посебан механизам да део обезбеђених средстава добију и они који имају идеју за профитабилан бизнис и чија је основна гаранција за успех посла у самом квалитету идеје и плана који имају, а не у драматично строго постављеним условима и обезбеђењима.

Програми подразумевају конкретне обуке, менторинг, консталтинг, бесповратна средства за МСПП, кредите са ниским каматним стопама, посета пословних форума и Б2Б састанака. 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops