A- A A+

Одржана трибина на тему предузетништва

У организацији Града Новог Пазара и филијале Националне службе за запошљавање одржан је округли сто на тему предузетништва, а учешће је имао и потпредседник Народне скупштине, Владимир Маринковић.

Члан Градског већа, Сеадетин Мујезиновић рекао је да је данашњи догађај наставак обећања датих у претходном периоду. “Као што смо и најављивали доводимо неке битне људе и битне институције из два разлога. Прво да би наши људи, наши предузетници, добили праву информацију, а друга ствар која је такође битна за људе који се баве бизнисом јесте да су људи који су данас гости трибине  јако утицајни и могу нам пуно помоћи у Београду.” Он је нагласио да је ова година проглашена за годину предузетништва и да је у ту сврху више од 16 милијарди динара је обезбеђено из будзета Републике Србије за разне пројекте. “Мислим да је ово јако корисно, да се наши предузетници из прве руке упознају и да аплицирају за кредите, подстицајна средста и да на тај начин унапреде своју производњу. Ми ћемо наставити са оваквим трибинама и све да у циљу помогнемо људима које се баве овим послом.”, казао је Мујезиновић

Потпредседник Народне скупштине, Владимир Маринковић казао је да је циљ данашње трибине промоција текуће године као године предузетништва, како је то Влада прогласила. “Желимо да показемо привредницима да бринемо за њих и представићемо конкретне предлоге, оно што ће дрзава урадити за њих како би олакшала њихов рад њихов посао а посебан акценат стављамо на домаће фирме и на оне који тек почињу да се баве овим послом јер нам је циљ да направимо предузетничко друштво да повећамо број запослених.”, рекао је Маринковић. Он је посебно истакао регионе попут  Санџака где је посвећеност локалне самоуправе развоју града на веома на високом нивоу. Потпредседник Народне скупштине је на крају додао: “Стечене су добре позиције када је у питању сарадња са републичком институцијама. Ми желимо да пређемо на следећу фазу да ојачамо привреду, да дођу страни инвеститори.”

Директор филијале Националне службе за запошљавање, Нихат Бишевац, подсетио је на важност упознавања наших привредника са јавним позивима које је расписала Национална слузба за запошљавње ове године, субвенцијама за запошљавање, субвенцијама за самозапошљавање из категорије теже запослених лица, а то се односи на категорије млађе од 35 и старије од 50 година. Нихат Бишевац је подсетио на све програме које спроводи филијала у Новом Пазару “Имамо и стручну праксу за лица са средњим образовањем, вишим и високим образовањем. лмамо и обуку лица која су без занимања, где лица без занимања обучавају послодавци уз субвенцију националне службе где ми финансирамо зараду 6 месеци уз обавезу да их задрзе још 6 месеци.Ту су и јавни радови ту је и обука за послодавца и субвенција за запошљавање лица која користе социјалну помоћ.”

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops