A- A A+

Бозај: Желимо да доведемо турске инвеститоре у Нови Пазар

Помоћ  државе Турске становништву Новог Пазара угроженом недавним поплавама, пројекат изградње великог тржног центра у Новом Пазару, као и тренутна политичка, економска и социјална политика главне су теме данашњег састанка градског руководства и амбасадора Турске у Србији Мехмета Кемала Бозаја. Амбасадор Бозај је рекао данас и да је пројекат реконструкције путних праваца Нови Пазар- Сјеница и Нови Пазар – Тутин, а који треба да финансирају турске банке, послат на ревизију , као и да ће ускоро бити направљен нови.

Градоначелник Махмутовић најавио је нови велики пројекат изградње тржног центра на месту садашње Робне пијаце, а чију изградњу ће помоћи Турска.

- Изградњом овог тржног центра оживели би трговина и туризам у Новом Пазару. Тржни центар ће носити назив “Yени Базар” и окупљаће овдашње и турске фирме - рекао је Махмутовић и захвалио се турској развојној агенцији ТИКА на свим досадашњим пројектима попут изградње две основне школе, шест мостова, као и помоћ пољопривредницима у садницама малина. Тренутно је актуелан пројекат реконструкције и опремања Гинеколошко-акушерског одељења Опште болнице, чија је вредност скоро два милиона евра.

Амбасадор Бозај је истакао да ће Турска наставити да помаже најугроженијим од поплава, али да је главна тема данашњег састанка био довођење турских инвеститора у Нови Пазар. То ће бити олакшано доласком Халк банке у Србију, истакнуто је након састанка.

“Доласком Халк банке повећан је и број турских компанија које послују у Србији. Разговарали смо и о могућности да Халк банка отвори и филијалу у Новом Пазару, што би, надам се, довело наше компаније и у овај град”, казао је Бозај.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops