A- A A+

Нови Пазар успешно представљен на сајму туризма у Истамбулу

Град Нови Пазар и Туристичка организација Нови Пазар на 20. јубиларном Међународном Сајму туризма у Истанбулу ЕМИТ 2016 представили су туристичку понуду Новог Пазара на штанду Туристичке организације Србије.  За представнике медија, тур оператера, људи из привреде, политичког и света културе, другог дана сајма организован је Хаппy Хоур на којем су представљени гастрономски специјалитети нашег краја. Посетиоцима је дељен промо материал. Интересовање за понуду Новог Пазара било је огромно што доказује и велики број заинтересованих који су прилазили штанду.

У оквиру презентације понуде Новог  Пазара и  хотелско–угоститељске понуде предузећа АД Липа и Драголовчанин НД, присутнима је приказан и промо филм Туристичке организације Нови Пазар. Тако су посетиоци имали прилике да се сами увере у лепоте Новог Пазара. Помоћник градоначелника Фарук Суљевић је овим поводом и дао изјаве за World Travel Channel и Tek Rumeli Tv.

Штанд Србије су посетили Генерални конзул Републике  Србије у Истанбулу  Зоран Марковић и економски саветник у генералном конзулату Србије у Истанбулу Филип Шановић задржавши се у разговору са помоћником градоначелника Фаруком Суљевићем, директорком ТО Србје Маријом Лабовић и директорком ТО Нови Пазар  Љиљаном Лешевић. Међу значајним посетиоцима били су и министар туризма и културе Махер Унал и министар иностраних послова Мевлуд Чавушоглу.

Генерални конзулат Републике Србије у Истанбулу је изразио задовољство одличним заједничким представљањем ТО Србије, ТО Београда и ТО Новог  Пазара.  Захваљујући присуству и промотивним активностима у протеклих пар година, резултат је појачана видљивост Србије и Новог Пазара  као квалитетне туристичке дестинације на турском тржишту.

Посебну захвалност град Нови Пазар изражава спонзорима ресторану „Авлија” из братске општине Бајрампаша као и фирми из „Меа Цомпа” из Новог Пазара.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops