A- A A+

Град Нови Пазар и МОС потписали уговор о изградњи атлетског стадиона

Шеф кабинета градоначелника Фахрудин Мекић рекао је после потписивања уговора о изградњи атлетског стадиона у Новом Пазару да верује да ће тај град постати регионални спортски центар.

„Ово је велики дан за све. Добићемо стадион по највећим стандардима, један од најбољих у држави. Верујем да ће Нови Пазар бити спортски центар не само Србије, већ и региона", рекао је Мекић.

Уговор о изградњи атлетског стадиона у Београду су данас потписали Град Нови Пазар и Министарство омладине и спорта.

"Пазар је град младих, град љубитеља спорта. На овај начин покушавамо да упутимо омладину на прави пут, надокнадимо оно што у прошлости нису имали. То се, поготово, односи на наше најистакнутије такмичаре, попут Амеле Терзић или Асмира Колашинца", казао је Мекић.

Мекић је нагласио да ће стадион испуњавати стандарде за највећа сениорска такмичења на Балкану и најпрестижније јуниорске манифестације у Европи.

"Ово је увертира за велике спортске догађаје. Осим главне, предвиђено је и постојање помоћних стаза, као и простор за све бацачке и скакачке дисциплине", истакао је Мекић.

Помоћник градоначелника, Фарук Суљевић, представио је како ће се одвијати изградња атлестког стадиона: “У првој фази биће изграђена и мања трибина испод које ће бити смјештене свлачионице, судијске и допинг собе и друге помоћне просторије.“

Вриједност радова је 82,9 мил. дин. од чега министарство омладине и спорта плаћа двије трећине а град Нови Пазар једну трећину.

Извор: ртвнп.рс

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops