A- A A+

Grad uz podršku privrednika obezbedio parcelu za novo muslimansko groblje

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisao je sa grupom privrednika ugovor o poklonu, kojim Grad dobija zemljište za potrebe izgradnje novog muslimanskog groblja. 
 
Od parcele veličine 10,5 hektara, koja se nalazi na putu Novi Pazar - Trnava, u selu Netvrđe, Grad je platio pola zemljišta. Drugu polovinu sopstvenim sredstvima su pazarili i gradu poklonili društveno odgovorni ljudi, uspešni privrednici. Uz gradonačelnika Nihata Biševca, potpisnici ugovora su Fuad i Faruk Međedović, Asim - Ikan Zejnelović, Irfan i Murat Muratović, Mulaz Dacić, Edib Đakovac, Halil Kuč, Aldin Kalić, Ernad Pramenković. Potpisivanjem  ugovora o poklonu zemljišta namenjenog za novo muslimansko groblje, parcela je predata u javnu svojinu gradu Novom Pazaru.
 
“Postojeća groblja Gazilar i Veliko groblje godinama unazad bila su preopterećena brojem ukopa i već dugi tražimo rešenje za ovaj problem. Novo groblje rešiće problem ukopa u narednim decenijama jer se grad iz godine u godinu uvećava a postojeća groblja su odavno puna. Grad Novi Pazar je na ovaj način rešio ogroman problem za svoje stanovnike.Zahvaljujem se privrednicima i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj veliki problem konačno reši”, kazao je gadonačelnik Nihat Biševac ovim povodom.
 
Novo groblje biće uređeno po uzoru na velike gradove, parcelisano, sa gasalhanom, parkingom i drugim potrebnim sadržajima.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops