A- A A+

Tradicionalne nagrade za najbolje učenike i nastavnike

Grad Novi Pazar je i ove godine nagradio najbolje učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola, koji su predstavljajući svoju školu, generaciju i grad na republičkim i međunarodnim takmičenjima u  2018/2019. godini osvojili neko od prva tri mesta. Grad je đacima i njihovim nastavnicima želeo da na ovaj način oda posebno priznanje. Plakete i novčane nagrade najuspešnijima uručio je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
„Iz godine u godinu, prepoznavši značaj obrazovanja, ulažemo sve više u kvalitet nastave, u uslove rada učenika i nastavnika u školama na teritoriji Novog Pazara. Obrazovanje je najveća investicija u budućnost svakog pojedinca ali i celog grada. Vi koji nas znanjem, i rezultatima na takmičenjima iz različitih oblasti nauke predstavljate na divan način i činite da budemo ponosni,  najsvetlija ste budućnost zajednice. Čestitam učenicima, nastavnicima i profesorima i direktorima, ali i svim vašim porodicama, jer je rezultate moguće postići samo zajedničkim radom, uz mnogo truda i odricanja. Ponosni smo na vas i znanje koje posedujete“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da će grad nastaviti da se zalaže za unapređenje uslova u kojima će se generacije učenika i studenata obrazovati i usavršavati.
 
Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim nastavnicima i profesorima koji su zajedničkim zalaganjem ostvarili zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u nekoj oblasti uručene su novčane nagrade i plakete.
 
Grad  Novi Pazar i ove godine stipendira najbolje novopazarske student, a sredstva iz budzeta  namenjena za sektor obrazovanja su u poslednjih par godina udvostručena.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops