A- A A+

Нови Пазар - град који разговара

Током претходног викенда Дијалог кафе Нови Пазар био је домаћин Каравану младих из Београда и Новог Сада као део пројекта "Нови Пазар у дијалогу".

Задатак домаћина био је да у дијалогу са гостима представи Нови Пазар као град који отворен за дијалог и склапање нових трајних пријатељстава. Дијалог кафе је, самим тим, механизам културне и туристичке промоције Новог Пазара у земљи и свету.

Уз подршку МДУЛС и града Новог Пазара, поново је активиран Дијалог кафе у Центру Дуга, чиме је Нови Пазар поново у мрежи са великим светским центрима.

Дијалог кафе је место где се води дијалог- дијалог као основ демократског друштва али и израз духовне потребе човека да се изградјује кроз односе са другима.
Дијалог кафе је место сусрета, комуникације, разговора, размене мишљења и идеја, место стварања нових веза.

Поводом поновног покретања Дијалог кафеа приређен је свечани коктел а након тога одржана интернационална сесија на тему "Youth for peace".

Током дводневне посете млади су посетили најзначајније културно- историјске споменике, присуствовали отварању изложбе Сопоћанска виђења, присуствују предавању "Култура дијалога" и дружили са младима из Новог Пазара.

Нови Пазар богатији је за нова пријатељства и младе који су сада његови најбољи амбасадори.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops