A- A A+

Rekonstruisana seoska škola u Krću

Učenici i nastavnici u osnovnoj školi u golijskom selu Krće sada će raditi u mnogo boljim uslovima, pošto je završena obnova školske zgrade.
Rekonstrukcija je obavljena zahvaljujući brojnim donacijama i sredstvima Grada Novog Pazara.


"Ova škola je bila toliko propala da je trebalo davno da se zaključa. Nisam želeo da to dozvolimo. Donirao sam sredstva za krov, instalacije, učestvovao sam u izradi fasade, ali i trotoara“, objašnjava Adem Mušić.
Donatorima, posebno Mušiću, koji je glavni incijator, zahvalio se i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je obećao veća ulaganja u obrazovanje.

"Pored gradskih škola cilj nam je da unapredimo i obrazovanje na soskom području. Da stvorimo što bolje uslove za rad deci i nastavnicima. Mi se trudimo da svake godine ulažemo što više u obrazovanje. U 2016. godini u budžetu je bilo 120 miliona dinara za te potrebe, a ove godine taj iznos je dupliran. Deca zahvaljujući boljim uslovima ostvaruju bolje rezultate. Najbolja investicija je ulaganja u obrazovanje“, kazao je gradonačelnik Biševac.
Sa 13 učenika rade dva učitelja. Oni podsećaju da su radili u nehumanim uslovima.


Nastavu u selu Krće pohađaju đaci pešaci. Nekih od njih stižu i iz sela sa teritorije opštine Sjenica. Škola u Krću je izdvojeno odeljenje OŠ „Dositej Obradović“ u Osaonici.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops