A- A A+

Град и Влада помажу Вукици Милосављевић

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и помоћник министра привреде Александар Богићевић обишли су Вукицу Милосављевић, мештанку села Кашаљ на Рогозни. Вукица је услед недавног удара грома остала без две краве и вола – јединог извора прихода који је имала.

„У тој несрећи изгублиа је Вукица све што је имала. Акцију подршке покренуо је Новопазарац Хидо Муратовић и зато смо ми данас овде. Град, на челу са градоначелником Бишевцем заиста жели да помогне у оваквој ситуацији а подршку мојим доласком дају Влада Србије и Министарство“, казао је помоћник министра Александар Богићевић, истичући да је захваљујући доброчинитељу из Мерошине, Милошу Стаменковићу, Вукица Милосављевић власница краве, како би наставила да се бави послом од кога је раније живела – продајом млека и млечних производа“, рекао је Богићевић.

Град је, одлуком Градског већа издвојио финансијска средства за куповину још једног сточног грла за Вукицу Милосављевић.

„Упознати смо са ситуацијом госпође Вукице. Бринемо о свим својим грађанима и зато смо данас овде. Град је издвојио 200 000 динара за куповину једне краве, и једнократну новчану помоћ која ће јој олакшати тешке животне услове на Рогозни“.

Вукица Милосављевић живи сама, у отежаним условима, у селу Каљу где је прилаз готово немогућ, и њена кућа је „од првог комшије удаљена чак 5 километара. Истиче да јој је помоћ добронамерних људи драгоцена и не крије емоције.

Хидо Муратовић, добротвор из Новог Пазара истакао је да је „на лицу места затекао трагичан призор и жену у сузама, а да је прича о подршци Вукици покренута јер Нови Пазар мисли на све, па и на заборављене душе“.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops