A- A A+

Јавни позив за “Иновативна решења у запошљавању”, траје до 27. јануара

У оквиру програма “Нови Пазар за иновативна решења у запошљавању” расписани су јавни позиви за запошљавање лица из категорије теже запошљивих. Програми подразумевају запошљавање младих до 30 година старости, жене, Роме, повратнике по Споразуму о реадмисији. Расписана су три јавна позива, и то: подршка незапосленим лицима кроз процес едукације, менторства и обезбеђивање субвенција, подршка кроз програм доквалификације и преквалификације и подршка кроз доделу грантова за развој социјалног предузетништва. Лицима која испуне услове јавног позива, а заинтересована су за покретање сопственог бизниса, биће додељена средства у укупном износу од 360 хиљада динара. Средства су намењена за куповину машина, алата и друге опреме за делатност којом намеравају да се баве.

Надлежна комисија ће у првом кругу разматрати 30 пријава за едукацију управљања сопственим послом и индивидуалног развоја бизнис планова. У другом кругу, биће изабрано 10 најбољих учесника јавног позива.

“Успешно похађање обуке за отпочињање посла, условљено је присуство на најмање 80 одсто одржаних тренинга. Процена бизнис планова вршиће се на основу утврђених критеријума који су објављени у јавном позиву – каже др Февзија Мурић, члан Градског већа Новог Пазара задужен за социјалну политику и здравство. Мурић напомиње да добитници субвенција морају да отпочну своју делатност, уз неопходне регистрације, до потписивања уговора о добијању средстава. Програм финансирају Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и град Нови Пазар.

Јавни позив је отворен до 27. јануара, а ранг листа о додељеним средствима биће објављена средином фенруара. Нови Пазар је једна од осам локалних самоуправа које су посредством Министарства за рад, борачка и социјална питања добиле средства за спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања. Реч је о бесповратним средствима за пилот спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops