A- A A+

Ђаци у селу Багри јубилеј прослављају у реконстрисаном школском објекту

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац присуствовао је отварању издвојеног одељења ОШ “Халифа бин Заид Ал Нахјан у селу Багри, које је уз подршку Града и ресорног министарства потпуно реконстрисано. Овим поводом, школу је посетио и помоћник министра просвете Милутин Ђуровић, који је истакао да деца у овој сеоској школи сада имају услове за рад какве имају ученици најсавременијих школа у Србији.Градоначелник Нихат Бишевац рекао је да квалитетом и брзином радова на објекту школе сви могу бити задовољни. „Школу у овом моменту похађа 55 ученика. Циљ локалне самоуправе јесте био да овим пројектом ђацима створи једнаке услове као и деци са градског подручја. Новац је обезбеђен из градског буџета исредствима Министарства просвете, јер не одустајемо од улагања у знање, које је заправо једина проверена инвестиција у квалитетну будућност. Поред овог, у току је реализација низа пројеката насталих са циљем да унапредимо услове образовања наше деце у основним и средњим школама и предшколским установама“, рекао је градоначелник.

Градоначелник Бишевац је подсетио да је у току потпуна реконструкција и доградња ОШ „Десанка Максимовић“. Пројекат је, уз изградњу фискултурне сале, вредан преко пет милона еура. Пре две године инвестирано је у реконструкцију ОШ „Братство“, у оквиру које је за ученике те, али и свих других школа, изграђен затворени базен.

„Прошле године је једна од најстаријих градских школа, ОШ „Јован Јовановић Змај“ добила фискултурну салу. Сада ђаци свих градских школа имају адекватне услове за обављање наставе физичког васпитања и за рекреацију“, казао је градоначелник Бишевац истичући да су сви пројекти успешно реализовани захваљујући доброј сарадњи са Владом Србије и Министарством просвете.

Директор ОШ „Халифа бин Заид Ал Нахјан“, Бесим Адиловић подећа да школа ове године прославља 101. годишњицу рада, чиме реконструкција издвојеног одељења има суштински али и и симболичан значај.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops