A- A A+

Нови Пазар добија клиничко - болнички центар

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на болничком центру у Новом Пазару и истакао да ће за само годину и по тај град добити модеран Клиничко-болнички центар са нових 32.000 квадратних метара од чега је пола потпуно ново, а остало реконструисано.

Председник је истакао да је у питању инвестиција вредна укупно чак 70 милона евра, као и да ће само у опрему бити уложено око 15 милиона евра.
Након посете болници у Новом Пазару, која ће после радова на изградњи додатних капацитета и обнови постојећих, постати клинички центар, Александар Вучић поручио је да држава снажи здравство али и различите делове Србије уопште.
У Новом Пазару гради се додатних 15.000 квадрата, а обнавља постојећих 17.000 квадрата опште болнице, што ће, укупно са опремом коштати не мање од 70 милиона евра.
Влада Србије раније је определила 30 милиона евра за потпуну реконструкцију Опште болнице у Новом Пазару.

Пројекат се реализује у две фазе и у првој фази планирана је градња нове зграда за одељење психијатрије, као и нови хируршки блок, а стара хирургија биће у потпуности реконструисана.
У другој фази је планирана изградњу два нова спрата интерног одељења, потпуна реконструкцију Дома здравља и изградња нове топлане, а предвиђено је рушење инфективног и дечијег одељења.
Ту ће бити изграђени нови објекти за та два одељења и предвиђена је изградња новог рехабилитационог центра (физијатрија), реконструкција грудног одељења, као и изградња кухиње и вешераја.
Реализацијом пројекта се стичу услови да Општа болница у Новом Пазару прерасте у Клиницко-болнички центар.
Пројектом потпуне реконструкције новопазарске Опше болнице предвиђена је и изградња нове водоводне и канализационе мреже, као и друга пратећа инфратсруктура.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops