A- A A+

Нови Пазар и Тутин заједнички у реализацији значајног пројекта

У Тутину је одржан састанак градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца и председника општине Тутин, Салиха Хота. Повод је била заједничка реализација пројекта ’’Географски информациони систем као средство за конкурентнији развој Новог Пазара и Тутина’’.

Том приликом је Тутину уручена рачунарска опрема која ће уз георадар служити за откривање и мапирање подземних инсталација, а цео пројекта је вредан скоро 150.000 еура. Испоручена је техничка опрема у оквиру пројекта за који је 2019. Године грант одобрио ЕУ ПРО.

Биће формирана јединствена база просторних података на којој ће се налазити сва важећа планска документација Новог Пазара и Тутина, електро и водоводне инсталације. Набављена је специјализована опрема, односно георадар који ће служити за детекцију подземних инсталација у ситуацијама где катастар водова не постоји.

Вредност овог, за Нови Пазар и Тутин значајног пројекта је 143.990 евра где је заједничко учешће Града Новог Пазара и Општине Тутин 15%. На састанку је констатовано да ће пројекат у будућем периоду значајно поспешити развој Новог Пазара и Тутина.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и председница новопазарске Скупштине Анела Шемсовић разговарали су у оквиру посете суседној општини и са председницом СО Тутин Фазилом Феризовић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops