A- A A+

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Пазара

Градски штаб за ванредне ситуације донео је на последњој седници наредбу о набавци средстава за потребе здравственог система. Осим бројних дезинфекционих средстава (два дезинфекциона тунела, 5000 литара алкохола, 10 пумпи на батерије, прскалице) издата је наредба и за набавком лимених сандука и врећа за посмртне остатке.

Будући да је велики број грађана овим поводом изразио узнемиреност, обавештавамо јавност да је набавка извршена у складу са правилима Министарства здравља и Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" у вази са сахрањивањем умрлих лица инфицираних вирусом Цовид -19.

У питању је јасно дефинисана и редовна процедура у случају било какве епидемије, и у складу је са Законом о заштити становништва од заразних болести. Градски штаб за ванредне ситуације ову набавку је извршио у циљу предострожности и имајући у виду повећан број заражених, како би се заштитило становништво, а у складу са законом који обавезује да потенцијални преминули ни на који начин нису извор заразе.

Градски штаб за ванредне ситуације извештаваће редовно о свим мерама и закључцима које доноси у циљу заштите становништва и сузбијања епидемије.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops