A- A A+

Заседао Штаб, на територији града Новог Пазара на снази ванредна ситуација

Градски штаб за ванредне ситуације града Новог Пазара донео је Одлуку о увођењу ванредне ситуације на територији града. Ванредна ситуација, како је саоштено, ступа на снагу данас, односно даном усвајања одлуке.
Градски штаб за ванредне ситуације је у складу са донетом одлуком усвојио и одређене мере и препоруке, од којих су најважније:
Забрањују се окупљања у јавном простору (у отвореном и затвореном простору ) када то окупљање подразумева да се на једном месту нађе више од 5 особа. Забрањује се организовање породичних свечаности (свадбе, банкети, бабине, рођендани, крштења и слично).
Ограничава се радно време угоститељских објеката у времену од 7 до 19 х.
За време рада угоститељских објеката, обававезно је да за једним столом буду максимално две особе, уз строго поштовање дистсанце од 2 м. Исто растојање обавезно је када је у питању распоред столова унутар угоститељских објеката. На снагу ступа и мера обавезног ношења заштитних маски, како за особље, тако и за госте у угоститељским објектима.
Одлуком Градског штаба, најстрожије је забрањено коришћење наргила у угоститељским објектима.
Јавна прдузећа чији је оснивач Град свакодневно ће вршити дезинфекцију простора око опште болнице, као и дезинфекцију најпрометнијих улица у граду.
Градски штаб за ванредне ситуације упутио је препоруку верским заједницама да предузму све неопходне мере у циљу заштите верника, као и лица запослених у системима верских заједница.
Према преопруци Штаба, градске управе ће, у циљу безбедности грађана и својих запослених, рад прилагодити актуелној ситуацији, уз појачане мере заштите. Како би јавна предузећа и установе несметано функционисале, Град ће обезбедити сву неопходну заштитну опрему.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops