A- A A+

Министар Недимовић: „Лакше до субвенција за газдинства и низ додатних мера подршке"

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић у посети Санџаку састао се са потпредседником Владе Расимом Љајићем, градоначелником Нихатом Бишевцем и помоћником градоначелника Нихадом Хасановићем. Том приликом одржана је трибина и радни састанак са Међуопштинском унијом удружења пољопривредника Новог Пазара, Тутина и Сјенице. Након састанка, министар Недимовић ће обићи Пештер.

На радном састанку привредници су изнели проблеме са којима се суочавају, а ресорни министар је обећао помоћ.

Теме које занимају пољопривреднике у Санџаку не разликују се од других делова Србије. На састанку са ресорним министром је првенствено било речи о сточарству, пре свега трговини овцама, јагњадима и говедима.

„На моју велику радост ми смо заједно са једном великом мађарском компанијом договорили да на простору у близини Сјенице, у месту Карајукића бунари, направимо једно породајо место на коме би људи могли да продају робу намењену извозу за Уједињене Арапске Емирате, Либан, Турску. Драго ми је што се људи овде баве и пчеларством и воћарством“, казао је министар Недимовић.

На састанку са министром Недимовићем најављене су и олакшице у администрацији, по питању субвенција за пољопривредна газдинства.
„До скора је све било централозовано. Сви захтеви пољопривредника за субвенције ишли су преко писарнице у Београду Управе за аграрана плаћања. Од сада ће се документацина предавати у Новом Пазару. Сви они који аплицирају моћи ће да пропрате докле је њихов предмет стигао у обради и да ли је потребна допуна докуметације што ће све убрзати исплату субвениција“, сматра помоћник градоначелника Новог Пазара, Нихад Хасановић.
„Министар је данас потврдио да ће за овај крај исплата субвенција за текућу годину бити завршена до септембта. То није мали новац. Преко ‪800.000.000‬ динара годишње се исплати за редовна давања. На нама да утичемо што више да поред тих редовних плаћања пољоприврдници добију и друге субвенције“, објснио је Хасановић.

Сви председници Међуопштинске уније пољопривредних удружења , која броје 51 члана, присуствовали су радном састанку.
„Данашњи састанак је врло битан јер смо сагледали досадашње резултате које смо постигли. У непосредном разговору могли смо да решимо многе проблеме“, казао је , председник МОУПУ Новог Пазара, Тутина и Сјенице Исмет Сајтарић.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops