A- A A+

Асфалт стигао и до Паралова, грађевинска сезона још интензивнија

У насељу Паралово постављен је асфалт у дужини од 700 метара. Завршне радове у том делу града обишао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима, који је рекао да се ускоро очекује још интезивнија грађевинска сезона.

Градоначелник је подсетио да је текућа година рекордна по улагањима у инфраструктуру, те након укидања ванредног стања најавио још интезивнију грађевинску сезону, градоначелник Бишевац каже да су планом обухваћена скоро сва насеља на подручју града.

"Грађевинска сезона за нас није престајала ни током ванредног стања. Инфраструктурни радови, као и радови на уређењу и реконструкцији кишне и фекалне канализације на бројним локацијама у Новом Пазару изводиће се још интензивније", казао је градоначелник Бишевац.

Циљ је да све што је планом предвиђено, у интересу грађана буде и урађено, о чему је говорио и помоћник градоначелника Нихад Хасановић. Он је рекао да су радови, само током трајања ванредног стања реализовани на чак 11 градилишта, о чему јавност, у настојању да људи буду безбедни, није обавештавана медијски. Упоредо са овим радовима у Паралову ради се на још неколико градилишта.

"Паралелно трају припремне активности за извођење радова на још пет локалних путева у исто толико месних центара. Упоредо са тим потписани су уговори за извођење радова на шест нових локација, у шест месних центара. Вредност само два нова уговора је око 150 милиона динара", казао је Хасановић. Он је најавио да од понедељка 11. маја креће реализација инфраструктурног пројекта за који је уговор потписан са предузећем "Нови Пазар - пут".

"Реч је о пројекту од 163 милиона динара. Приоритет нам је десетак градилишта на којима ће радити различите екипе. У првом реду, у питању је реконструкција насеља око аутобуске станице, где није било ни добре водоводне мреже, нити кишне и фекалне канализације. Све то је урађено током јесени и зиме, нешто током пролећа. Било је отежавајућих околности због забране окупљања али ЈП "Водовод" радове приводи крају", рекао је Хасановић. По његовим речима, приоритети су и крак Улице "Иве Андрића", две улице на Хаџету, у Својбору, као и три улице у насељу Луг.

"Од сутра, механизација ће изаћи на терен у Подбијељу, насељу Мур, Бајевица, као и у Мишчићима, на локацији од Трнаве до Осоја. ЈП за уређење градског грађевинског земљишта ради на посипању градских улица које нису асфалтиране, у деловима приградских насеља, а током лета асфалт ће добити и сви крајеви месних центара где радови до сада нису реализовани", закључио је Хасановић.

Хасановић је подсетио да ће ударне рупе у граду бити саниране у наредном периоду, те да ће на замени подземних инсталација радити и радници новопазарског "Водовода".
Асфалтиран пут од 6 метара ширине у насељу Паралово и одлучност Града да реализује радове, су према речима грађана из тог дела Новог Пазара, "остварења сна обичног човека". Селман Каришик и његове комшије истичу да газили по блату и прашини, и за њих асфалт у Паралову значи лакше обављање свакодневних обавеза. Насеље броји преко 300 домаћинстава, чији су чланови једногласни у ставу да је инвестиција за њих животно значајна.


Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops