A- A A+

Бесплатна дезинфекциона средства и у насељу Селаковац

Град Нови Пазар обезбедио је, недавно средстава за дезинфекцију која грађани могу преузети на више локација у граду. Један канистер натријум-хипохлорита постављен је данас и у насељу Селаковац, у непосредној близини пекаре "Сач". Мештани насеља истичу да је у условима епидемије вируса Цовид19 и ова врста помоћи за њих изузетно важна.

"Наше је насеље удаљено од ужег центра града. На овај начин, средства за дезинфекцију су нам лако доступана, а имајући у виду да је реч о великом, густо насељеном делу града, заиста ће нам подршка ове врсте бити од помоћи", истичу мештани. Канистер са натријом-хиполоритом постављен је на локацији безбедној за прилаз и преузимање, а грађани, потпуно бесплатно могу узети по два литра течности спремне за употребу.

Подсећамо, одлуком Градског штаба за ванредне ситуације Новог Пазара, обезбеђена су дезинфекциона средства која су на више локација у геаду доступна грађанима. Дезинфекциона средства су потпуно безбедна за употребу и могу се користити за све површине. Потребно је да грађани при преузимању са собом понесу флашу од 2 литра.

Канистери се налазе на следећим локацијама:

- Центар града

- Врх чаршије

- Карахоџића ћуприја

- Кружни ток код Опште болнице

- Насеље Луг (код комплекса зграда Симпо)

- Насеље Доховиће

- Насеље Шестово

- Насеље Шутеновац (код Лукоил пумпе)

- Насеље Селаковац (у близини пекаре "Сач")

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops