A- A A+

У рекордном времену обезбеђени услови за пријем пацијената

Према речима Неџада Еминовића, координатора за опремање болнице, за кратко време су ангажовани сви расположиви капацитети као би се испунили услови за формирање специјалне Ковид болнице.

"У рекордном року смо обезбедили све услове за прихват пацијената. У сусрет нам је изашла и Војска Србије која је обезбедила кревете, а из Специјалне болнице Новопазарска бања добили смо наткасне, ћебад и осталу опрему. Школа, по процени стручњака и инспекцијских служби, задовољава све услове за смештај људи јер су обезбеђени сви оптимални и законом прописани услови. Већ сам рекао да су одвојене собе и санитарни чворови за жене, од просторија исте намене за мушкарце. Осим тога, две спаваоне одређене су за децу, а за све који желе да током боравка у болници обављају намаз, предвиђена је адекватна просторија", казао је Еминовић.

Новопазарац, прослављени кошаркаш Мирсад Јаховић поклонио је специјалној болници за збрињавање Цовид позитивних грађана са лакшом клиничком сликом, донацију у виду 300 ћебади, 300 постељина са јастуцима и 1000 заштитних маски. Услугу шивења маски обавила је фирма "Емпеx", у власништву Омера Рашљанина.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops