A- A A+

Помоћ грађанима и уплатама на жиро рачун, Кол центар ради пуним капацитетом

Оперативни тим и Кoл центар за помоћ грађанима Новог Пазара у условима ванредног стања и пандемије Корона вируса раде пуним капацитетом. Град је међу првима у Србији оформио овакав центар, у циљу да подршку добију првенствено грађани старији од 65 година али и сви којима је помоћ потребна.

На пружању услуга суграђанима у овом моменту је, према речима градоначелника Нихата Бишевца, ангажовано више од 200 волонтера. "Сви они су, као и наши привредници, на један величанствен начин положили тест хуманости, залажући се несебично да помогну најугроженијима. Велика захвалност и свим удружењима грађана и хуманитарним организацијама, који су своје капацитете ставиле на располагање грађанима Новог Пазара.

По речима координатора Оперативног тима Албина Шкријеља, у Цалл центар је од оснивања пристигло преко 800 позива. "Само заједничким залагањем можемо превазићи ову тешку ситуацију. Јавио се и велики број грађана са питањем како могу да помогну. За те потребе оформљен је посебан жиро рачун за уплате грађана. Од тих средстава помоћ ће бити прослеђена и тамо где до сада нисмо стигли", закључио је Шкријељ.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops