A- A A+

У интересу грађана, послови у Градској управи теку без застоја

Рад Градске управе за изворне и поверене послове Града Новог Пазара прилагођен је условима ванредног стања и усклађен са мерама и закључцима Владе Србије.
"Донета је одлука да шалтери не раде. Градска управа је на самом почетку поступила у складу са одлуком и обевестила грађане о могућностима за подношење захтева, као и начинима поступања у циљу остваривања њихових права. Одлично функционише услуга електронске писарнице, људи се обраћају, баш као што максимално користе услуге телефонског и заказивања путем маила", рекао је начелник Градске управе Џемил Диванефендић. Иако је рад у просторијама саме управе сведен на минимум, све, према речима начелника, добро функционише.

"Искористили смо одредбе Закона о раду које у одређеним условима омогућавају рад од куће и наши службеници на тај начин своје обавезе извршавају у потпуности. Одређени послови једноставно не могу и не треба да стану. Првенствено се то односи на планирање и изградњу, решавање урбанистичких проблема. Изузетна је динамика и у Одељењу за друштвене делатности, где се такође захтеви брзо решавају. Посебно је на то утицала мера Владе Србије која се тиче већ стечених права корисника. Свим корисницима услуга социјалне заштите којима је закључно са 15. мартом истицало неко право, то је право аутоматски продужено", казао је начелник ГУ Џемил Диванефендић, истичући да је рад Управе усклађен и са препорукама Градског штаба за ванредне ситуације.
"На Градску управу је пао приличан терет организовања рада градских предузећа и установа током ванредног околности. Инспекције службе су све капацитете усмериле ка реалиацији закључака и наредби Штаба које се тичу ограничавања или забране обављања одређених делатности. Контринуиран је допринос Одељења за стамбено - комуналне, Одељења за техничке послове, нарочито у реализацији дезинфекције стамбених зграда и комуникацији са управницима. Непрекидно пружамо подршку ЦАЛЛ центру за помоћ старијим суграђанима", закључио је Диванефендић, истичући да су свим запосленим који посао морају обављати унутар зграде ГУ, обезбеђени услови за рад у потпуно безбедном окружењу. У том циљу, обезбеђена су дезинфекциона средства и адекватна заштитна опрема.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA