A- A A+

Амбуланта Медицине рада прима само пацијенте са симптомима корона вируса

Грађани Новог Пазара који имају симптоме сличне вирусу ЦОВИД-19 могу јавити само амбуланти новопазарске Медицине рада без обзира ко им је изабрани лекар. Доктор медицине др Сузана Илић каже да ову установу не би требало да посећују пацијенти са хроничних болестима нити другим здравственим пробелемима, јер тиме доводе себе у опасност.

“Амбуланта Медицине раде радиће од 7 до 18 сати свим радним данима, укључујући и викенд. Овде ће се пре свега вршити преглед особа које имају високу темепратуру преко 38 степени и преглед особа, које имају респираторних проблема. То подруземава отежано дисање суви или кашаљ са искашљавањем И кратак дах. Битно је да пацијенти пре тога позову Медицину рада И кажу своје симптоме, јер долазе пацијенти који имају неке друге проблеме, а некада И због преписа лекова,а тиме себе доводе у опасност да се заразе вирусом, а припадају ризичној групи. На сајту Дома здравља Нови Пазар имају информације И бројеви телефона свих изабрених лекара, где пацијенти могу позвати своје изабране лекаре И да се информишу шта им треба”, рекла је др Илић.

“Што се тиче савета свим грађанима је да остану код куће И да позову своје изабране лекаре И Медицину рада да прате све инструкције, јер ово је борба не само нашег града већ целе државе и света”, каже др Илић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops