A- A A+

Održana druga sednica Skupštine

Odbornici Skupštine Novog Pazara usvojili su Odluku o učešću lokalne samouprave na javnom nadmetanju za kupovinu objekata Holding kompanije “Raška” u stečaju. Odbornici su dali saglasnost i ovlastili gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca da kupi objekte te kompanije za potrebe grada. Drugu ovogodišnju sednicu obeležila je i rasprava o rešavanju problema u OŠ “Avdo Međedović”.

Na početku zasedanja odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka predložili su dopunsku tačku dnevnog reda. Šef ove odborničke grupe Nafilj Sejdović zatražio je od Skupštine grada da usvoji odluku kojom bi uputili zahtev ministru prosvete Mladenu Šarčeviću.

Reagujući na ovaj predlog Šef odborničke grupe Za evropski Novi Pazar dr Muamer Bačevac rekao je da je predlog dostavljen iznenadno i neplanirano, te da prethodno nije bilo konsultacija i dogovora.

“Tačka je dospela na dnevni red bez ikakvih koalicionih dogovora, uz jedan ogroman pritisak mi smo eto uvrstili ovu tačku na dnevni red, jer mi smo se zaista trudili da budemo korektni koalicioni partneri, pa je i ono što se dešava u Sjenici bez ikakvog prethodnog dogovora, kada je smenjen načelnik Opštinske uprave u Sjenici mi I dalje smo korektan koalicioni partner. Svi znamo da ova Skupština nema nikakve ingerencije za postavljanje direktora škole. Ovaj papir ništa ne znači, a imalo je million drugih načina, a najiskrenija nam je želja da se reši problem ove škole, jer mislim da je značajna za Bošnjake, ako je već proglašena za instituciju od nacionalnog interesa. Zaista mi pokušavamo da budemo koalicioni partneri svima u ovom gradu sa ciljem da je se Novi Pazar gradi i razvija. Zbog jedne tačke da bi u Pazar došlo više od million evra mi ćemo glasati za ovaj predlog iako znamo da nema nikakvu težinu. Nas boli što ta škola ne radi, što deca nemaju grejanje, pun fond časova, što ljudi neće primiti platu, ali ovo nije način”, rekao je Bačeva sa skupštinske govornice.

Govoreći o planovima za kupovinu imovine i parcela za potrebe grada , gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je kupovinu placa u Šutenovcu za izgradnju škole i kupovinu objekta Medicinie rada u okviru Tekstilnog kombinata Raška

“Ovih dana očekujemo i potpisivanje kupoprodajnog ugovora za zemljište u Šutenovcu, znamo šta će značiti ta škola za ceo grad. Grad Novi Pazar je svih ovih godina sve što je značajno za grad i kupio. Znajući značaj gde je Medicina rada mi smo zainteresovani za kupovinu ovih objekata. Ovde se prodaju samo objekti, a zemljište je u vlasništvu Grada Novog Pazara, tako da upozoravam sve zainteresovane ako kupuju, kupuju problem. Vrednost zgrade je oko 6 miliona dinara. Mi smo zainteresovani i sve što možemo da kupimo to i radimo za interes grada”, rekao je između ostalog Biševac.

Skupština je usvojila izmenu odluke o prenosu prava korišćenja Gradskog stadiona Fudbalskom klubu Novi Pazar kojom je tom sportskom kolektivu taj objekat ustupljen na 10 godina.

 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops