A- A A+

Planom javnih nabavki do još većih ulaganja ove godine

Gradsko vijeće Novog Pazara usvojilo je plan javnih nabavki za 2020. godinu, u vrijednosti od 760 miliona dinara. Komentarišući tu tačku dnevnog reda gradonačelnik Nihat Biševac podsjetio je da je iza nas rekordna godina po ulaganjima u infrastrukturu, te najavio, shodno većem budžetu, intenzivne radove i realizaciju kapitalnih projekata u ovog godini.

Planom javnih nabavki, jednom od najvažnijih tačaka koja se našla pred gradskim vijećnicima predviđena su ulaganja od izuzetnog značaja, pored komunalne infrastrukture ove godine intenzivno će se raditi i na infrastrukturi u oblasti obrazovanja.

“Prošla godina bila je rekordna po pitanju izdvajanja za infrastrukturu. Ove godine budžet je veći pa će i ulaganja biti još veća. Izdvajanja u oblasti obrazovanja će biti rekordna. Očekuje nas potpuna rekonstrukcija škole “Bratstvo”, rekonstrukcija Osnovne škole “Desanka Maksimović” i rekonstrukcija škole u Deževi. Želimo najbolje moguće uslove za život građana Novog Pazara, a kvalitet i uslovi obrazovanja naše dece su jedan od prioriteta”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Raspisan je i konkurs za dodjelu sredstava za projekte iz oblasti kulture koji će se u ovoj godini realizovati u Novom Pazaru.

“Ove godine su odvojeni konkursi, posebnu pažnju pridajemo kulturi i kvalitetnijim sadržajima koji se realizuju u našem gradu. Naš grad promocijom kulture zauzima značajno mesto na mapi Srbije, iz čega je ptoistekla današnja odluka. O Kulturnom centru i drugim ustanovama, o njihovom značaju, više puta je javno govorio i ministar kulture Vladan Vukosavljević. Kulturna delatnost je samo jedna u nizu oblasti koje razvijamo. Zato ćemo u 2020. nastaviti ulaganja u modernizaciju infrastrukture – komunalne, sportske, obrazovne, pa nas očekuje veoma dinamična građevinska sezona”, rekao je Biševac.

Gradsko vijeće donijelo je i odluku o pomoći sa 600 hiljada dinara gradovima pogođenim zemljotresom u Turskoj.

“To je gest kojim stajemo uz prijateljski narod Turske uz čiju nesebičnu pomoć je realizovan niz projekata i donacija u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Gradski vijećnici razmatrali su i donijeli odluke o izmjenama i dopunama generalne regulacije za nekoliko lokacija u gardu, te niz drugih važnih odluka koje će se uputiti Skupštini na usvajanje.

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops