A- A A+

Potisani ugovori sa dobitnicima grantova za pokretanje sopstvenog biznisa iz projekta "Novi Pazar - novi poslovi"

Potpisivanjem ugovora sa licima koja su konkurisala za sredstva namenjena pokretanju sopstvenog biznisa u okviru projekta “Novi Pazar – novi poslovi”, realizovana je druga faza ovog projekta, koji Grad sprovodi u partnerstvu sa Nemačkom agencijom za razvoj (GIZ), beogradskom Inicijativom za razvoj i saradnju (IDC), Nacionalnom službom za zapošljavanje, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Ugovori su potpisani sa dvadeset korisnika grantova kojima će za osnivanje sopstvenih firmi biti obezbeđena oprema u vrednosti od 3 000 evra po subjektu.

Gradonačelnik Nihat Biševac, koji je u ime grada potpisao ugovore, ističe da su takozvana mala preduzeća uvek bila pokretačka snaga lokalnih zajednica.
“Dvadeset grantova znači da je u našem gradu formirano dvadeset firmi i obezbeđen posao za barem toliko radnika. Ovo je samo jedan od segmenata našeg konstantnog zalaganja da smanjimo nezaposlenost u gradu I otovreni smo za sve vrste podrške preduzetnicima u okviru naših nadležnosti”, rekao je gradonačelnik Biševac ovim povodom.

Projekat “Novi Pazar- novi poslovi” je projekat vredan 200 000 eura, i odnosi se na kategoriju teže zapošljivih lica, naročito lica iz readmisije, osoba sa invaliditetom i mladih, a prema rečima Fevzije Murića, projekat je rezultat dobre saradnje sa partnerima.

“Siguran sam da će projekat imati rezultate iz kojih proizilazi nastavak saradnje sa Giz-om i ostalim partnerima, što je jedan od pokazatelja da smo ozbiljno radili”, kazao je Murić, napominjući da projekat traje trinaest meseci i da će biti okončan krajem godine.

Potpisnike ugovora pozdravili su Igor Kojčić, predsednik Inicijativom za razvoj i saradnju, direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka Seda Samir Kačapor i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Novom Pazaru, Fahrudin Đekić.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops