A- A A+

RAS nudi osam programa podrške novopazarskim preduzetnicima

U saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, čiji je direktor Željko Sertić  sa saradnicima prezentovao programe podrške preduzetnicima za ovu godinu, grad Novi Pazar želi da unapredi ovdašnju privredu.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac  rekao je da su konkursi za privrednike raspisani i da su uz izdvajanje od 20 miliona dinara iz budžeta, oni od izuzetnog značaja.

„Ako znamo da do sada nije bilo stranih  investicija i da su naša izdvajanja u ovom teškom vremenu značajna ali nedovoljna, ovakvi konkursi su više nego važni. Naš cilj je podrška privrednicima i otvaranje novih radnih mesta.  Kroz ove programe moguće je i zaposliti nove radnike i proširiti postojeću proizvodnju ili započeti biznis iznova“,kazao je Biševac na prezentaciji.

Razvojna agencija Srbije pruža podršku kroz osam različitih programa. Prema rečima direktora Agencije Željka Sertića, ideja je pružiti ruku firmama koje žele da razvijaju ili na ozbiljan način pokrenu poslovanje.

„Konkurs je otvoren već dve nedelje. Obuhvata sve, od programa za pokretanje  posla do programa podrške izvozu i namenjen je pre svega razvoju malih i srednjih preduzeća. Naročito nas zanima žensko preduzetništvo i  aktiviranje mladih u biznisu, kao i programi zapošljavanja ili podizanja kapaciteta firmi “rekao je Sertić.

Za sredstva mogu da apliciraju nezaposlena lica ali i ljudi koji već rade u nekim preduzećima a imaju želju za pokretanjem sopstvene delatnosti. Agencija , u zavisnosti od delatnosti i načina poslovanja kao i cilja projekta, odobrava sredstva u vrednosti do 70 odsto od celokupnog projekta.Svi programi realizuju se kroz 16 regionalnih razvojnih agencija, a za ovo područje, posrednik je Regionalna razvojna agencija SEDA, koja će promovisati programe, ali i pomoći privrednicima da apliciraju.

Direktor SEDA Samir Kačapor istakao je da  agencija koju vodi želi da pruži punu pomoć nosiocima biznisa  kako bi zajednički unapredili preduzetnički duh Novog Pazara i Sandžaka.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops