A- A A+

Susret sa turskim privrednicima od izuzetnog značaja

Uz podršku privrednika iz Turske i istanbulskih opština Bayrampaša i Pendik, u Sandžaku je pokazano da jezik uspešne privrede svi razumeju, bez obzira na to kome narodu i kojoj veri pripadaju.

Poruka je okupila u Novom Pazaru privrednike iz Turske i predstavnike novopazarskih preduzeća, ali i njihove kolege iz regiona : iz Sjenice, Tutina i Raške. Cilj im je zajednički: bolji život svih koji će na ovom najnovijem mostu saradnje naći svoje mesto.

Susret su organizovali novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac i Svetski turski poslovni forum, u koji je uključeno devedeset zemalja iz svih delova sveta.

– Želimo da unapredimo privrednu saradnju sa Srbijom, podignemo nove mostove i učvrstimo stare – kazao je Sinusiv Misiroglu, konsultant Svetskog turskog poslovnog foruma. – Mi vidimo izuzetnu mogućnost u međusobnoj ekonomskoj povezanosti, ali i to da preko ove regije, ovog dela Srbije, povežemo i ostale zemlje i regije Balkana koje će u poslovnim odnosima biti umrežene upravo preko Novog Pazara.

Govoreći o tome kakve su šanse da se povežu srpska preduzeća drvne industrije, poljoprivrede, stočarstva, tekstila, prehrane, Misiroglu je dodao:

– Verujem da će i Vlada Srbije u koju polažemo sve pohvale i puno poverenje podstaći i pomoći ovaj most saradnje, na obostranu dobrobit srpskog i turskog naroda.

 Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević zadužen  za međunarodnu saradnju je u ime grada Novog Pazara, zavhalio na svemu onome što je do sada uradio  Turski privredni poslovni savjet.

“Naši prijatelji iz Istanbula će prestaviti svim zemljama Balkana jednu novu platformu preko koje će biznismeni iz Turske se udruživati sa privrednicima sa Balkana. A naši prevrednici iz Novog Pazara će imati priliku da svoje kapacitete i mogućnost privredne saradnje prestave svoje mogućnostima gostima iz Istanbula i Turske. Grad Novi Pazar je podržao ovu inicijativu tako da i sam Gradonačelnik je upoznat sa mnogim domenima sadašnje i buduće saradnje”.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops