A- A A+

Štand Novog Pazara među najposećenijim na sajmu turizma

U Beogradu je otvoren 38. Međunarodni Sajam turizma na kome se ove godine očekuje preko 75.000 posetilaca. Otvarajući najveću turističku manifestaciju u ovom delu Evrope premijer Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija zemlja u kojoj su svi dobrodošli, ali da se može privući još veći broj turista i da treba uraditi još dosta toga na poboljšanju usluga, putne infrastrukture i uređenju planinskih centara i tri najveća grada – Beograda, Novog Sada i Niša.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je ovaj Sajam već počeo sa rekordima kako po broju učesnika, izlagača tako i broju zemalja iz kojih gosti dolaze.

Ministar Ljajić obišao je veliki broj štandova, među kojima i štand republike Turske gde je istakao odličnu saradnju sa Turskom, ali i između dva avio prevoznika Air Srbije i Turkiš erlajnsa, ali i štand Novog Pazara na kome se susreo sa prijateljima i poštovaocima Novog Pazara.

Prvi put na Sajmu turizma u Beogradu učestvuju Namibija i Malezija. Prošle godine na sajmu je bilo 70.000 posetilaca, a ove godine organizatori očekuju 75.000. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija, a sledeće godine će to biti Crna Gora. Pod sloganom “Gde još niste bili?” u šest izložbenih hala predstaviće se najznačajnije turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata i ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu. Izlagači na Sajmu turizma i ove godine će posetiocima ponuditi niže cene i do 40 odsto.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops