A- A A+

Nastavlja se saradnja sa PROGRES-om

Rukovodilac Progres- a za Sandžak, Grejem Tindal i predstavnici lokalne samouprave grada Novog Pazara sastali su se u cilju definisanja oblika saradnje tokom predstojeće 2013. godinu. Prema rečima gradonačelnika Meha Mahmutovića, dogovoren je niz aktovnosti, a u cilju realizovanja važnih projekata, grad će morati da se potrudi da stvori određene preduslove.

"Postoji deo dogovora koji se tiče težnje Progresa da nam omogući kontakte sa drugim međunarodnim donatorima. Do sad je mnogo toga urađeno, mnogo toga u saradnji sa Progresom će tek biti završeno i nema razloga da uaspešnu saradnju ne nastavimo", istakao je Mahmutović.

Tindal je naglasio da je nastavak saradnje sa Novim Pazarom sasvim logičan rezultat dosadašnjih aktivnosti.

"Nama je veliko zadfovoljstvo što možemo da investiramo u sredinu koja zna da prepozna kvalitetne investicije. Neki od važnijih budućih projekata, o kojima je danas bilo reči tiču se preuređenje sliva reke Raške, osnivanje šaltera za izdavanje građevinskih dozvola i slično. Sve to u cilju poboljšanja života prosečnog građanina".

Do sada je, po rečima zamenika gradonačelnika Novog Pazara, Ahmedina Škrijelja, Progres opravdano uložio preko milion eura u različite projekte realizovane na području grada. " Prisustvo Progresa je veoma važno jer su kranji korisnici svih ulaganja građani. Ne radi se samo o infrastrukturi već i o povećanju efikasnosti uprave, što smo obavezni da unapređujemo", zaključio je Škrijelj. Jedan od dugoročnih ciljeva Progresovih projekata koji se realizuju u Novom Pazaru jeste dovođenje novih investitora, istaknuto je tokom sastanka.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops