A- A A+

GRADSKO VIJEĆE USVOJILO IZVJEŠTAJE PREDUZEĆA I USTANOVA

Na petoj sjednici Gradskog vijeća grada Novog Pazara, sa obimnim dnevnim redom, usvojen je veliki broj odluka i rješenja, kao i izvještaja o radu javnih komunalnih preduzeća, ustanova i odjeljenja Gradskih uprava za 2011. godinu. Na sjednici su usvojeni prijedlozi novih Školskih odbora u Osnovnim školama "Jovan Jovanović", "Vuk Karadžić", i "Stefan Nemanja", kao i Srednjoj školi za dizajn, kožu i textil.

Gradski vijećnici su usvojili i prijedloge odluka kao što su Odluka o proslavi dana grada Novog Pazara, zatim Odluka o osnivanju Regionalnog centra za profesionalno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju i Regionalne turističke organizacije Sandžaka.

Na prijedlog Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada, na ovoj sjednici donijet je i zaključak da se izvrši rekonstrukcija jednog kraka Ulice 7. juli, kako bi se ona osposobila za dvosmjeran saobraćaj. Na taj način bi se u mnogome rasteretio saobraćaj u samom centru Grada.

Odlukom gradskoh vijećnika usvojen je nacrt odluke o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti, koja će se naći i pred odbornicima Skupštine grada. Na istoj sjednici data je saglasnost na Lokalni akcioni plan za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops