A- A A+

Pomoć grada socijalno ugroženim kategorijama

Grad Novi Pazar je na mesečnom nivou, za prvi mesec ove godine iz budžeta izdvojio 500 000 dinara na ime pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Prema riječima Fahrudina Mekića, pomoćnika gradonačelnika za socijalna pitanja, sredstva su namenjena samohranim roditeljima, i to u iznosu od 420.000 dinara, dok je preostali deo od 80.000 predviđen kao pomoć porodicama u kojima je rođeno peto dete ili blizanci.

Mekić dalje navodi, samohrani roditelji na ime socijalne pomoći dobijaju po 5.000 dinara dva puta godišnje, dok je za ostale dve kategorije predviđen jednokratni iznos od 10 000 (porodice sa petoro ili više od petoro dece) odnosno 20 000 dinara - tamo gde su rođeni blizanci.

Podsećamo da su ovim grupama lošijeg materijalnog stanja na ime urgentne jednokratne pomoći iz gradskog budžeta tokom 2011. godine podeljena sredstva ukupne vrednosti od oko milion dinara.

Sem toga, za isti period je, na ime pomoći samohranim roditeljima, grad izdvojio 7 miliona dinara, što je u skladu sa Odlukom o proširenim oblicima socijalne pomoći, koju je lokalna Skupština ranije usvojila.

Izvor: Odeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops