A- A A+

U Novom Pazaru svečano tvoren međunarodni sajam "Balkan textile 2012"

U Novom Pazaru je otvoren sajam tekstila "Balkan textile 2012." Sajam koji će trajati do 28. januara, organizovali su turska specijalizovana kompanija "Forem" i grad Novi Pazar. Prilikom otvaranja Sajma, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Faruk Suljević, obraćajući se izlagačima, značajnom broju privrednika, poslovnih ljudi, gostiju rekao je: "Vjerujemo da će Sajam biti istinski podsticaj za razvoj privrede u našem gradu i regionu. Dokaz da za napredak ima potencijala je veliki broj prisutnih firmi, koje će tokom manifetacije predstaviti svoju ponudu".

Suljević je najavio da će sajam i u buduće egzistirati, jer je grad Novi Pazar već potpisao predugovor o saradnji sa kompanijom "Forem", tako da Sajam ima sve izglede da preraste u tradicionalnu manifestaciju, i podsjetio da je Novi Pazar i tokom istorije bio značajan trgovački, odnosno privredni centar regije.

Direktor "Forem"-a, Oguz Yalcin istako je kako je za njegovu kompaniju Novi Pazar prepoznat kao centar tekstilne industrije u Sandžaku, i da nije slučajno što će "Forem" i grad Novi Pazar sarađivati i u budućnosti. Prema riječima Yalcina, ideja je da se Novopazarcima ali i svim posjetiocima predstavi više najpriznatijih turskih kompanija u oblasti tekstilne industrije, kao i da se u direktnom kontaktu sa sandžačkim preduzetnicima uspostave direktni kontakti i višestrana saradnja.

Otvaranju Sajma prethodio je sastanak direktora "Forem"-a Oguza Yalcina i predstavnice Ministarstva ekonomije Republike Turske Nilufer Yilmaz Esen, sa predstavnicima gradskih vlasti.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops