A- A A+

Počeli radovi na atletskom stadionu

Prva faza građevinskih radova na atletskom stadionu u Novom Pazaru počela je danas, a gradski urbanista Elvir Hamidović rekao je da obuhvata parterni deo, izgradnju staze i zaletišta za skakačke i bacačke discipline i jednog dela tribina.

"Rok za izgradnju je 75 radnih dana, radiće se dok vremensku budu dozvoljavali. U ovoj fazi radiće se parterni deo, atletska staza i prostor predviđen za skakačke i bacačke discipline. Takođe, predviđeno je uređenje prvih 40 metara tribina i podtribinskog prostora, gde će biti svlačionice za sudije i takmičare", najavio je Hamidović.

Vrednost radova u ovoj fazi iznosi 82,9 miliona dinara, od čega je dve trećine obezbedilo Ministarstvo omladine sporta Srbije, a trećinu Grad Novi Pazar.

"U drugoj fazi biće završena tribina i radiće se zatvoreno atletsko borilište ispod nje. Na tom objektu će moći da se organizuju evropska takmičenja, u Srbiji postoja samo tri takva. Biće to i inicijalna kapisla za razvoj naselja Hadžet", ocenio je Hamidović.

Radove na objektu izvodiće konzorcijum koji predvodi novopazarska firma Dacić prom, a u kojem se nalaze i ovdašnja preduzeća Elmir i HS Iskop gradnja, kao i Feniks iz Beograda.

"Sa zadovoljstvom smo prihvatili posao, tender je bio fer i transparentan. Nadam se da ćemo radove obaviti na vreme i kvalitetno", rekao je ispred konzorcujuma izvađača radova Mulaz Dacić, direktor preduzeća Dacić prom.

M. Minić

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops