A- A A+

Grad i Vlada pomažu Vukici Milosavljević

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i pomoćnik ministra privrede Aleksandar Bogićević obišli su Vukicu Milosavljević, meštanku sela Kašalj na Rogozni. Vukica je usled nedavnog udara groma ostala bez dve krave i vola – jedinog izvora prihoda koji je imala.

„U toj nesreći izgublia je Vukica sve što je imala. Akciju podrške pokrenuo je Novopazarac Hido Muratović i zato smo mi danas ovde. Grad, na čelu sa gradonačelnikom Biševcem zaista želi da pomogne u ovakvoj situaciji a podršku mojim dolaskom daju Vlada Srbije i Ministarstvo“, kazao je pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević, ističući da je zahvaljujući dobročinitelju iz Merošine, Milošu Stamenkoviću, Vukica Milosavljević vlasnica krave, kako bi nastavila da se bavi poslom od koga je ranije živela – prodajom mleka i mlečnih proizvoda“, rekao je Bogićević.

Grad je, odlukom Gradskog veća izdvojio finansijska sredstva za kupovinu još jednog stočnog grla za Vukicu Milosavljević.

„Upoznati smo sa situacijom gospođe Vukice. Brinemo o svim svojim građanima i zato smo danas ovde. Grad je izdvojio 200 000 dinara za kupovinu jedne krave, i jednokratnu novčanu pomoć koja će joj olakšati teške životne uslove na Rogozni“.

Vukica Milosavljević živi sama, u otežanim uslovima, u selu Kalju gde je prilaz gotovo nemoguć, i njena kuća je „od prvog komšije udaljena čak 5 kilometara. Ističe da joj je pomoć dobronamernih ljudi dragocena i ne krije emocije.

Hido Muratović, dobrotvor iz Novog Pazara istakao je da je „na licu mesta zatekao tragičan prizor i ženu u suzama, a da je priča o podršci Vukici pokrenuta jer Novi Pazar misli na sve, pa i na zaboravljene duše“.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops