A- A A+

Sve spremno za 54. festival "Joakim Vujuć"

Od 7. do 14. maja Novi Pazar će biti centar pozorišne umetnosti. U toku su poslednje pripreme za 54. Festival profesionalnih pozorišta "Joakim Vujić" koji u ponedeljak otvaraju glumci novopazarskog Regionalnog pozorišta predstavom "Žak i njegov gospodar". Tokom cele naredne nedelje publika će svakodnevno imati priliku da uživa u predstavama profesionalnih pozorišta iz Prištine, Užica, Šapca, Kragujevca, Lazarevca, Vranja i Kraljeva. Prodaja karata po simboličnoj ceni od 300 dinara počinje vu subotu od 12h u foajeu Kulturnog centra.

Dizajner svetla Ateljea 212 i tehnički direktor Festivala, Rade Stamenković je ime koje obećava. Svetlosni dizajn radio je za tri od osam festivalskih predstava.

"Potrudili smo se da napravimo sve najbolje što možemo. Kao tehnički direktor već sam dobio zahteve svih pozorišta koja gostuju na Festivalu. Mi se sve ovo vreme trudimo da ih dočekamo na najbolji način", rekao je Stamenković.

Direktorka Puls teatra u Lazarevcu, predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta i pre svega glumica, Ivana Nedeljković obećava da publiku u Novom Pazaru očekuje odličan Festival.

Sama manifestacija je veliki događaj za Novi Pazar, a njena organizacija, velika odgovornost za Regionalno pozorište.

"Danima unazad ne spavamo. Montira se scenografija, rasveta za koju imamo stručno lice, koji je ujedno i tehnički direktor Festivala, puno je poziva, zahteva, razgovora sa ljudima iz sveta pozorišne umetnosti širom Srbije. Ono što mi je posebno drago jeste veliko interesovanje kljudi i van pozorišta, koji žele da posete festival", rekao je direktor Regionalnog pozorišta, Seadetin Mujezinović.

Prateći program Festivala "Joakim Vujić" je izložba "Meša Selimović u pozorištu" (100 godina od rođenja) i promocija knjige u izdanju Sterijinog pozorja "Pozorišni direr i drugi zapisi".

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops