A- A A+

Gradski štab proglasio vanrednu situaciju

Usled obilnih kiša praćenih gradom, Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije. „Povečani su vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške a situacija je naoubiljnija na području Trnavice, a prema dojavama meštana, nvdosta seoskih puteva je neprohodno. Sve mehanizacija javnih preduzeća, privrednih subjekata je na terenu kako bi se nastale štete sanirale i situacija na terenu vratila u prvobitno stanje“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da će dežurni timovi i tokom noći pratiti razvoj situacije na terenu i stanje rečnih tokova.
 
Gradski štab apeluje na građane da u vreme nepogoda budu u svojim kućama, a naročito brinu o kretanju dece koja idu u školu.  Po građane je najbezbednije da se pridržavaju upozoranja i obaveštenja Štaba, da izbegavaju približavanje rečnim obalama i da naročito obrate pažnju na bezbednost dece u naseljima oko reka.
 
Probleme koji eventualno mogu da nastanu usled novih padavina,  kao i štete prouzrovonane  obilnim kišama i gradom, građani mogu prijaviti  Sektoru za vanredne situacije, na broj telefona 1985 (bez pozivnog broja).
 
Ekipe su na teren izašle nakon prvih prijava građana, javna preduzeća i drugi subjekti suočeni su sa teškim uslovima, ali prema rečima Ismaila Dupljaka, rukovodioca Odeljenja za vanredne situacije, kiša je stala i ulice su prohodne i u onim delovima Novog Pazara gde je došlo do zastoja u slivanju vode u kanalizacionu mrežu. Brojne ekipe dežuraće duž rečnih tokova i na drugim lokacijama i u noćnim satima.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops