A- A A+

Skupština u znaku izbora novih direktora

Berin Ljajić ubuduće će rukovoditi Javnim preduzećem za uređivanje građevinskog zemljišta ”Novi Pazar”. Mirzet Bektović imenovan je na mesto vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad, a Tarik Rupić Kancelarije za mlade Novi Pazar.
Predsednik Skupštine Samir Lekić kazao je da oseća čast kada se glasa za tri osobe koje imaju izuzetne obrazovne, moralne i ljudske kvalitete.
”Vrlo brzo čete se uveriti o kakvim imenima je reč. Ponosan sam na imena koja ćemo danas izglasati. Posebno želim da zahvalim prethodnim direktorima koji su do sada obavljali ovaj posao. Sa mladim obrazovanim i stručnim ljudima vrlo brzo ćemo ostvariri cilj našeg lidera Rasima Ljajića da Novi Pazar bude među pet najrazvijenijih gradova u Srbiji” kazao je Lekić.
 
Bektoviću je današnjim izborom prestao odbornički mandat.
Odlukom odbornika Elvir Hamidović biće ponovo glavni gradski urbanista. Reč je o izuzetno važnoj funkciji, kazao je većnik Albin Šabotić, podsetivši da je Hamidović izuzetno uspešno ovaj posao obavljao i ranije. Urbanista će imati prvi put kabinet i sa njim će na ozbiljnim i izuzetno zahtevnim poslovima raditi čitav tim.
 
Skupštinskom odlukom za zamenike Gradskog pravobranioca postavljeni su Ljubo Vasić i Almir Leković kojem je produžen mandat, a sa te funkcije je prethodno razrešena Milica Vukićević.
Odbornici skupštinske većine u Novom Pazaru doneli su odluku da povećaju cenu takse za reklamiranje kockarnica i kladionica na javnim površinama. Sa dosadašnjih 101 dinar dnevno po metru kvadratnom, cena je povećana na 113 dinara, što je i maksimum po novim republičkim propisima.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops