A- A A+

Lekić novi predsednik gradske skupštine

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Novog Pazara verifikovani su odbornički mandati novog skupštinskog saziva. Za predsednika gradskog parlamenta izabran je Samir Lekić, zamenica predsednika Skupštine u novom sazivu je Alma Šarenkapić, dok će funkciju sekretara u četvorogodišnjem mandatu obnašati Kemal Tutić. Za zamenika sekretara Skupštine izabran je Dimitrije Veselinović.
 
“Na izborima koji su sprovedeni po Zakonu lista koju predstavljam dobila je ubedljivu pobedu. To nam daje legitimtet da sa našim partnerima vodimo ovaj grad. Zahvaljujem što ste mi danas dali poverenje i izabrali me za predsednika Skupštine grada Novog Pazara. Ovo je prilika da koliko mogu doprinesem razvoju grada i budem akter pozitivnih promena u našoj zajednici. Novi Pazar je grad svih nas”, rekao je Lekić.
 
On je podsetio u prvom obraćanju odbornicima da je Novi Pazar  u prethonom period postao centar regiona.
“Uveren sam da ćemo sa novim mladim i obrazovanim ljudima ostvariti cilj našeg lidera Rasima Ljajića da Novi Pazar bude među pet najrazvijenijih gradova u Srbiji”, kazao je Lekić
 
Glasačima i predlagačima zahvalila se i Alma Šarenkapić.
 
Samir Lekić rođen je 1988. godine u Novom Pazaru, pravo je završio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde je i stekao diplomu master pravnika.
Prvi angažman imao je u Kulturnom centru Novi Pazar, da bi potom od 2014. do 2016. godione radio kao pravni savetnik u Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka (SEDA).
Od 2016. godine je u Kabinetu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, a od 2019. je njegov šef.
Član je Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
Alma Šarenkapić je pravnica, zaposlena je u Domu zdravlja.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops