A- A A+

Usvojen budžet za 2024.godinu

Privremeni organ grada Novog Pazara usvojio je na današnjoj sednici budžet grada za 2024. godinu koji će biti nešto veći od 4,4 milijarde dinara. Budžet za narednu godinu, čijem je usvajanju prethodila javna rasprava je racionalan i razvojni.
Među najznačajnijim, kapitalnim projektima, u nacrtu budžeta navedeni su izgradnja komunalne infrastrukture za šta je namenjeno 180 miliona dinara, izgradnja zgrade za socijalno stanovanje i omladinskog centra sa po 40 miliona dinara i druga faza IT centra sa 39 miliona dinara.
 
Pre budžeta za sledeću godinu, Privremeni organ usvojio je i treći rebalans budžeta za tekuću godinu, kojim su planirani prihodi nešto manji od 4,6 milijardi dinara.
Na današnjoj sednici vršiocu dužnosti direktora Turističke organizacije Novi Pazar Dejanu Belojici poveren je još jedan jednogodišnji mandat. On je na čelu te javne ustanove od oktobra 2020. godine.
 
Članovi Privremenog organa usvojili su i izmene Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u lokalnoj samoupravi i kadrovski plan.
Takođe, Privremeni organ je pokrenuo postupak uspostavljanja sistema energetskog menadžmenta, odnosno, postavljanja gradskog energetskog menadžera

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops