A- A A+

Reintegracija II – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji

U toku su javni pozivi u okviru drugog ciklusa aktivnosti na projektu Reintegracija II za podršku teže zapošljivim kategorijama stanovništva, komponenta – ekonomska podrška:

  1. Drugi javni poziv za izbor poslodavaca za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica - korisnika projekta. Subvencija se izabranim poslodavcima obezbeđuje kroz nabavku opreme, mašina i materijala, u visini do 3.750,00 evra po zaposlenom na novootovrenom radnom mestu.
  2. Prvi javni poziv za izbor korisnika za prekvalifikacije i dokvalifikacije kako bi korisnici povećali svoje kompetencije i imali bolji položaj na tržištu rada.
  3. Drugi javni poziv za izbor korisnika za podršku kroz obezbeđivanje biznis treninga, i dodelu subvencija za samozapošljavanje kroz nabavku mašina i opreme za otpočinjanje sopstvenog posla. Subvencije za samozapošljavanje odobravaju se u formi donacije mašina i opreme u iznosu do 3.000,00 evra, uz dodatnu mentorsku podršku.

Sva dokumenta potrebna za prijavu kao i tekstovi javnih poziva nalaze se na sajtu projekta Reintegracija II – www.reintegracija.net 

Prijava sa pratećom dokumentacijom podnosi se lično, u prostorijama Regionalne razvojne agencije Sandžaka – SEDA, na adresi u Novom Pazaru  – 7. Juli bb, najkasnije do 30.06.2023. godine do 15:00h.

Rezultati prvog ciklusa javnih poziva su:

  1. Poslodavci - 11 poslodavaca je dobilo subvencije u opremi i mašinama i zaposlilo 22 korisnika projekta
  2. Samozapošljavanje -  12 korisnika projekta je dobilo donacije sadnog materijala i prateće opreme za otpočinjanje ili unapređenje proizvodnje malina

Ukupna vrednost projekta za Grad Novi Pazar iznosi 310.000,00 eura. Informacije o projektnim aktivnostima, otvorenim konkursima i drugo su dostupne na sajtu projekta – www.reintegracija.net, ali i Grada Novog Pazara, partnerskih organizacija i udruženja Merhamet Sandžak kao i Regionalne razvojne agencije SEDA.

Nosilac projekta je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementacioni partner je Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda. Projekat je podržan od Grada Kruševca i finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops